AltaIOTA: 1.000.000 adag!

2015-03-23

AltaIOTA: 1.000.000 adag!

Miért még mindig AltaIOTA? Egymillió érvünk van!

Az Alta Genetics büszkén jelenti be Önöknek, hogy kiváló tenyészbikája, 011H09647 Regancrest AltaIOTA, elérte a mérföldkőnek számító egymillió adagos spermatermelést. Első hivatalos értékelésétől (2010.április) napjainkig világszerte folyamatos a kereslet termékenyítő anyagára. Gyakorlatilag már csak egy hét választja el attól, hogy az egymillió megtermelt adag egymillió értékesített adag legyen!.

A örökítő képessége egy erőmű teljesítményéhez hasonlítható. Lányutódaiban következetesen megfigyelhető tulajdonságok: az erős felépítés, a nagyszerű tőgyek, magas tejtermelés és mindezek rendkívüli kiegyensúlyozottsága. Kimagasló tenyészértékei, kiváló fertilitása és ellési tulajdonságai révén a Holstein-fríz fajta egyik legnépszerűbb „milliomos” ivadékvizsgált bikája, aki a globális tenyésztési programokban számos tenyészbika és bikanevelő tehén apja.

Egy olyan világban ahol a termékenyítőanyag értékesítésben jelenleg a fiatal genomikus bikák dominálnak, méltányolandó AltaIOTA egymillió adagos teljesítménye, különösen annak tükrében, hogy csak az első hivatalos ITV tenyészértékei után kezdték el spermáját forgalmazni!

AltaIOTA apja a legendás Oman, anyai ága a világhírű Snow-N Denises Dellia családra vezethető vissza. Anyja az aranyérmes, 87 pontos Regancrest Ito Isa (Barbee-M Juror Ito lánya), aki első laktációjában több mint 30.000 font tejet termelt. Anyai nagyanyja Regancrest Emory Dorissa (VG-86 GMD DOM), aki Dellia egyik jeles lánya.

„Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy AltaIOTA kiváló küllemet és vitathatatlanul a legjobb tőgyet örökítő Oman fiú, hisz a Regancrest Farmról érkezett és pedigréjében a Dellia tehéncsalád egyfajta garancia a csodás tőgyekre”- kommentálta az Alta operatív igazgatója Paul Hunt.

Sheri Danhof és Frank Regan AltaIOTA tenyésztői, a Regancrest Farmon jelenleg 33 db AltaIOTA lánnyal dolgoznak a saját állományukban. Ezek a tehenek stabilan magas tejtermeléssel rendelkeznek, kiválóak a fertilitási mutatóik. AltaIOTA méltán kiérdemelte ki náluk a tenyészet kedvenc bikája státuszt.


Sheri Danhof és Frank Regan Regancrest AltaIOTA és Regancrest-HHF Mac modelljével.

Sheri hozzáteszi: "szeretem a Iota-lányok problémamentes, strapabíró természetét, akik az esetek többségében már az első termékenyítéssel vemhesülnek. Ők azok a tehenek, amelyek szinte észrevétlenek számunkra, mert soha nem okoznak nekünk megoldandó problémát, a 3- és 4 éves teheneink között a legjobbak. "

AltaIOTA a közel öt évvel ezelőtti, első hivatalos ivadékvizsgálati eredményeinek közzététele óta, példátlan stabilitással és egyenletességgel őrzi tenyészértékeit. A 2010. áprilisát követő minden negyedéves értékelésben - beleértve az aktuális 2014. decemberit is - a TOP 20-ban találhatjuk az amerikai nemzeti TPI ranglistán. Jelenlegi TPI pontja + 2271, ez a valaha volt legmagasabb amerikai indexe, amellyel több, mint 400 ponttal múlja felül szülei TPI átlagát.

Magyarországon termelő lányai kifejlett korra korrigált fenotípusos termelése: 11.620 kg, 80-as végsőpont, közel plusz egyes szórásértékű tőgy-és lábindex mellett. (forrás NÉBIH-SZIR-HFTE). AltaIOTA a progresszív tejtermelés útját választó magyar tenyészetek számára továbbra is az egyik leghatékonyabb és legmegbízhatóbb választás lehet a gyors és állományszintű homogenizácó megvalósítására. (Érdeklődjön területi tanácsadó munkatársunknál!)

Gratulálunk Regancrest Farmnak, a globális hatásű bika tenyésztőjének, az Alta munkatársainak, akiknek létfontosságú szerepük volt ebben a kiemelkedő teljesítményben!


Alta Genetics Hungary Kft.

Kérem látogassa meg honlapunkat:
www.altagenetics.hu
www.altagenetics.com

és Facebook oldalunkat:
www.facebook.com/altageneticshungary