Még Több Vemhesség Precíziós Fertilitás Menedzsmenttel

2018-08-13

Iparágunkat is elérte a Big Data, a nagy adathalmazok hasznosítása. A temérdek információnak köszönhetően növénytermesztés és az állattenyésztés területén is pontosabbá és hatékonyabbá válik a munka.

A precíziós mezőgazdaságot most egy lépéssel közelebb hozzuk és precíz fertilitás menedzsmenttel segítünk Önnek, hogy a befektetett erőforrások több vemhességet eredményezzenek. Az iparági vezető CONCEPT PLUS fertilitási sztenderd újabb lépést tesz előre. Vemhességi adatok millióit állítottuk össze és dolgoztuk fel innovatív eszközökkel, hogy még pontosabban és hatékonyabban állítsunk elő vemhességet.

Concept Plus újdonságok

Ha használt szexált spermát a tehenészetében, akkor már tudja, amit vemhességi vizsgálatok milliói erősítenek meg. A szexált szaporítóanyag fertilitása nem azonos a hagyományos sperma fertilitásával.

Az adatok azt is mutatják, hogy ugyanaz a bika jól teljesíthet a hagyományos sperma fertilitásban, de szexált spermaként nem, de ez fordítva is igaz. Mindezt szem előtt tartva már két különböző termékenységi értékelést is adunk, hogy pontos megközelítést kapjon a fertilitás menedzseléshez.

Ha az 511 CONCEPT PLUS logót látja egy Alta bika egyedi lapján, biztos lehet benne, hogy a bika a legmagasabb szexált sperma fertilitást adja az Alta511 SexedULTRA ™ szaporítóanyaggal.
Az iparág legpontosabb termékenységi értékeléseként a CONCEPT PLUS logó jelzi. Ez a bika elit fertilitást kínál hagyományos spermaként.

Lehet-e egy bika egyszerre CONCEPT PLUS-os és 511 CONCEPT PLUS-os?

Igen. Mivel tudjuk, hogy a hagyományos és a szexált sperma fertilitása két különböző tulajdonság, amelyek között alacsony korreláció van, most ezeket azonosítjuk. A hagyományos szaporítóanyagnál egy narancssárga CONCEPT PLUS ikon vagy logó jelöli azokat a bikákat, amelyek a legtermékenyebbek. A lila 511 CONCEPT PLUS logó megmutatja, hogy melyik bikák kínálják a legjobb termékenységet Alta511 SexedULTRA spermaként.

Miért kellene szexált spermát használni átlagos vagy ismeretlen fertilitással?

Mint bármely más döntésnél, itt is vannak kompromisszumok. Az Alta szexált szaporítóanyag választékával el tudja dönteni, hogy mely érték illik leginkább a genetikai tervébe: a gyorsabb genetikai előrehaladás vagy az ismert magas fertilitás.

Tegyük fel, hogy a genetikai terv fő célja, hogy a lehető legnagyobb genetikai haladást érje el. Ebben az esetben dönthet úgy, hogy olyan fiatal bikákat használ, melyek még nem rendelkeznek telepi fertilitási adatokkal, vagy a gyűjtött adatok csak átlagértéket mutatnak. Ha ezek a bikák jobban elősegítik a genetikai haladást, akkor megengedhető, hogy ne rendelkezzenek CONCEPT PLUS vagy 511 CONCEPT PLUS jelöléssel.

Ha azonban a hangsúly a vemhességen van, akkor a lila 511 CONCEPT PLUS jelölés adja önnek az bizalmat a választáshoz. A narancssárga CONCEPT PLUS jelölés továbbra is segít felismerni, hogy mely bikák adják a legtöbb vemhességet hagyományos spermával.

Milyen gyakran értékeli az Alta a bikák fertilitását?

Segítünk a lehető legtöbb vemhesség előállításában. Ehhez kulcsfontosságú a pontos termékenyülési információ. Ahhoz, hogy pontosak legyenek, az adatoknak naprakésznek kell lenniük, ezért minden második hónapban teljes értékelést készítünk a bikák fertilitásáról.

Tudjuk, hogy még a legrövidebb idő alatt is lehetnek különbségek a bikák fertilitásában, így a legpontosabb és legfrissebb információk felhasználhatósága érdekében mostantól évente hat alkalommal új CONCEPT PLUS és 511 CONCEPT PLUS minősítést bocsátunk ki.

Miért bízhatok az Alta 511 CONCEPT PLUS bikák termékenységében?

Az Alta 511 CONCEPT PLUS szexált bikákkal bízhat benne, hogy a lehető legtöbb vemhességet állítja elő. A legnagyobb odafigyeléssel gondozzuk bikáinkat, szigorú laboratóriumi protokollokat követve, valamint biztosítjuk a gondos szaporítóanyag kezelési eljárásokat. Ami még ennél is fontosabb azonban, szigorú selejtezési döntéseket hozunk azokról a bikákról, amelyek átlag alatti fertilitással rendelkeznek akár hagyományos, akár szexált termékként.

Bízhat a CONCEPT PLUS és az 511 CONCEPT PLUS értékelésben, mert:

 • A CONCEPT PLUS TELJES
  • Adatgyűjtéskor figyelembe veszi az inszeminátor hatást illetve, hogy a tehén természetes ivarzáskor vagy hormonprogram eredményeként vemhesül.
  • Az adatokat amerikai és kanadai állományokból gyűjtjük, a mintavételt nem szűkítve az USA állományokra (ellentétben a hivatalos adatgyűjtéssel).
 • A CONCEPT PLUS NAPRAKÉSZ
  • Csapatunk folyamatosan gyűjti az adatokat partnereink telepirányítási rendszereiből.
 • A CONCEPT PLUS KONZISZTENS
  • Az adatokat csak progresszív, nagy, árutejtermelő tenyészetekből gyűjtjük, ahol a menedzsment kiváló, a kortárs csoportok nagyok és a reprodukciós programok agresszívek.

Amikor több vemhességet szeretne, válassza a precíziós megközelítést és a megfelelő eszközt a célja elérésére. Működjön együtt velünk a genetikai terv kidolgozásában és a reprodukció precíziós megközelítésében.